Word jij een Patient Partner?

  • Heb jij RA of SpA?
  • Ben je leergierig en geïnteresseerd in jouw aandoening?
  • Deel je graag jouw verhaal en kennis met anderen om zo de vroegtijdige diagnose van RA of SpA te verbeteren?

Misschien is het Patient Partners Program dan wel iets voor jou!

 

WAT IS PPP?

Het Patient Partners Program leidt mensen met reumatoïde artritis en spondyloartritis op om les te geven aan studenten geneeskunde, huisartsen en paramedici, al dan niet in opleiding. In Vlaanderen studeert sinds vele jaren geen enkele student geneeskunde af zonder het volgen van een Patient Partnersles RA. Het lesgeven zelf gebeurt in kleine groepjes.
De manier van lesgeven is uniek. Patient Partners vertellen hun persoon-lijke verhaal. Daarnaast krijgen de lesvolgers de kans om in rechtstreeks contact met patiënten het gewrichts- en bewegingsonderzoek te oefenen en vragen te stellen over de impact van de chronische aandoening RA/SpA op het dagelijkse leven.

 

DE OPLEIDING

Bij de opleiding tot Patient Partner ligt de nadruk op het ziekteverloop en het klinisch onderzoek. Je leert de theorie achter jouw aandoening.
Na een zelfstudie, cursusdagen en een evaluatie door een reumatoloog ben je in staat om jouw Patient Partnersles te brengen bij studenten en andere zorgverstrekkers.
De praktische organisatie van de cursusdagen staat nog niet vast. Heb je interesse? Aarzel dan zeker niet ons te contacteren. Zo kunnen we samen kijken wat voor iedereen het beste past.

 

Geïnteresseerd? Vragen?
Stuur een mailtje naar: jorien@r-euma.be of bel +32492 77 16 62