The CLAIR Cycling Challenge

7 dagen, 700 Km, 15 bergpassen


De 36-jarige Céline Leroi en haar kompanen trokken eind augustus naar Frankrijk, om daar de befaamde ‘Route des Grandes Alpe’ te trotseren. Een opmerkelijke uitdaging, als je weet dat Céline op haar 21e de diagnose spondylitis ankylosans kreeg. 


Deze loodzware tocht deed ze echter niet zomaar. Door deze uitdaging aan te gaan, wilde Céline meer bekendheid creëren voor CLAIR vzw, de Franstalige patiëntenorganisatie voor mensen met reumatische aandoeningen. Ze wilde patiënten laten zien dat ze zeker niet bij de pakken moeten blijven zitten. Ook met reuma moet je bewegen! Céline sport vandaag zelfs meer dan voor haar diagnose. Voldoende beweging remt haar ziekte af, ondervindt ze.


Ook het Fonds voor Wetenschappelijk ReumaOnderzoek stond in de spotlights. Céline vroeg aan familie, vrienden en kennissen om een gift te doen aan het Fonds. En of die vraag beantwoord werd! Céline trapte maar liefst 6 342 euro bij elkaar! 
We zijn haar enorm dankbaar voor haar fysieke en mentale inzet. Het FWRO, CLAIR en de reumatologie in het algemeen kunnen zo’n positieve reclame én dat financiële steuntje in de rug goed gebruiken.