Antwerp 10 miles - Justine De Poorter

Vanaf het moment dat Justine kon stappen was haar droom duidelijk: zij zou een prima ballerina worden. Alleen, haar lichaam dacht daar anders over.

Ballet was Justines leven. Haar prille carrière in haar kinder- en tienertijd verliep vlekkeloos. Tot op haar zestiende, uit het niets, haar lichaam niet meer mee wou. Ze had immens veel pijn, zelfs een douche nemen was soms te veel. Als vastberaden tiener met zo'n duidelijke droom voor ogen was dit een zware periode. Het zoeken naar antwoorden begon, ze stond voor een lange tocht.

Justine onderging gedurende twee jaren een hele reeks onderzoeken. Uiteindelijk kwam de juiste diagnose uit de bus: reuma, en meer specifiek: reumatoïde artritis. De dokter maakte er voor de volledigheid nog een kanttekening bij: “Je gewrichten zijn al zo hard beschadigd, je zal nooit nog kunnen dansen of sporten.” Justines droom spatte uit elkaar.

Maar ze bleef niet bij de pakken zitten. Justine startte een behandeling met medicatie om de pijn onder controle te krijgen en leerde haar chronische ziekte stap voor stap kennen en aanvaarden. Daarnaast wilde ze haar arts bewijzen wat ze wel nog kon: ze zou terug beginnen sporten.

Onder begeleiding van persoonlijke coaches startte Justine met fitness en looptrainingen. Die gingen met veel ups en downs. Reumatische aandoeningen kennen immers een grillig verloop: de ene dag heb je het gevoel dat je bergen kan beklimmen, de volgende dag kan je je bed niet uit van de pijn.

In 2022 bereikte Justine een fysiek hoogtepunt: ze liep voor de eerste keer de Antwerp 10 miles. Voor gezonde mensen is dit al een hele prestatie.  Als je dan Justines achtergrond kent, weet je dat dit een overwinning voor haar was. 
Dit jaar loopt Justine opnieuw de Antwerp 10 miles, en dat wil ze combineren met een actie voor het goede doel. Ze zal lopen voor ‘Hand in Hand, Samen tegen Reuma’, een actie die geld inzamelt voor het Fonds voor Wetenschappelijk ReumaOnderzoek. 

Justine zal in de aanloop naar de Antwerp 10 miles, die plaatsvindt op 23 april, regelmatig updates geven over haar training op Facebook en Instagram.

 

Steun Justine via BE10 0000 0000 0404 met vermelding van haar persoonlijke code: +++623/3779/70010+++

 

We wensen jou heel veel succes, Justine!

 Foto 1_0.jpg Foto 3_0.jpg