Nieuws

"WE'RE ALL HUMAN" betreft een kunstproject, ondersteund door diverse KMO's en Multinationals, met het doel om geld in te zamelen voor 3 goede doelen: Hand in Hand samen tegen Reuma is een van de geselecteerde goede doelen!
De onderzoeksgroep van Prof. Dr. Ruth Wittoek van de dienst Reumatologie (UZ Gent) is deze zomer aanwezig in Plopsaland (De Panne) voor een onderzoeksproject: bij gezonde kinderen en jongeren zal eenmalig een echografie van verschillende gewrichten worden genomen tijdens hun bezoek aan Plopsaland. Het onderzoek duurt ongeveer 20 minuten. Kom gerust een kijkje nemen: we bevinden ons in ‘het verkeerspark’ van 6/08 tem 22/08.
Ook dit jaar (2020) zal een budget van 125.000 euro worden toegekend. Termijn voor indiening: 23 Juni 2020

Partners

Het standpunt van de reumatoloog en het wetenschappelijk onderzoek

 

Hand in Hand, Samen tegen Reuma draagt bij aan de financiering van het Fonds voor Wettenschappelijk ReumaOnderzoek. 

Via wetenschappelijk onderzoek willen we de levenskwaliteit van de vele patiënten die lijden aan chronische reumatische aandoeningen verbeteren.

Onderstening voor Nederlandstalige patiënten

 

ReumaNet is het Vlaamse overlegplatform van patiëntenorganisaties in de reumatologie. De organisatie ijvert voor een betere levenskwaliteit voor alle mensen met een reumatische aandoening, jong en oud, en werkt hiervoor samen met verschillende partners uit de zorgsector, het beleid en de industrie.

 

Ondersteuning voor Franstalige patiënten

 

De vzw CLAIR verenigt verenigingen van patiënten die lijden aan inflammatoire reumatische aandoeningen in Franstalige België.

De para-medische beroepen in de reumatologie

 

De BeHPR ondersteunt health professionals werkzaam in de reumatologie in de uitoefening van hun beroep, door samenwerking en netwerking mogelijk te maken, opleidingsnoden in the vullen en door professionalisering en innovatie in de zorg na te streven.